Just Eat Takeaway.com onderzoekt de verkoop van Grubhub binnen een jaar na aankoop (2024)

Just Eat Takeaway.com, Europa's grootste maaltijdbezorger, heeft een reeks stappen aangekondigd om zijn zakelijke fortuin nieuw leven in te blazen. Na recordorders tijdens de pandemie te hebben gezien, staat de voedselbezorggigant onder druk van investeerders. Nu zijn aandelen sinds oktober 2020 tweederde van zijn waarde hebben verloren, heeft CEO Jitse Groen enkele drastische stappen onthuld.

Een van de grootste verrassingenrises was Eet gewoon Takeaway.com's aankondiging dat het op zoek is naar de verkoop van het in de VS gevestigde Grubhub, minder dan een jaar na de aankoop. Sommige van de beslissingen die worden aangekondigd als onderdeel van een handelsupdate weerspiegelen de overtuiging in de sector dat consumentenbestedingen zouden kunnen vertragen voor voedselbezorgers.

Just Eat Takeaway.com bereidt zich voor om Grubhub te ontladen

In 2021 nam Takeaway Grubhub over in een deal van $ 7.3 miljard en Reuters rapporteert dat het bedrijf een verlies heeft geleden van een miljard euro. Met investeerders die vragen stellen over de waardering van verlieslatende technologiebedrijven, zou Grubhub volledig verkocht kunnen worden of als een partnerschap kunnen blijven bestaan.

Grubhub was een kostbaar bezit voor Just Eat Takeaway.com en de beslissing om het in minder dan een jaar te verkopen, laat zien hoe begunstigden van een pandemie niet langer gunstig worden beoordeeld door investeerders. Groen bevestigde verder dat het bedrijf bankiers heeft ingehuurd om een ​​mogelijke verkoop van Grubhub of een strategisch partnerschap te onderzoeken.

Het is niet zeker of deze strategische actie zal worden overeengekomen, maar Groen vertelde verslaggevers dat het bedrijf in gesprek is over een mogelijke verkoop. De beslissing om te verkopen GrubHub komt na Cat Rock, de tweede grootste aandeelhouder van Just Eat Takeaway.com bekritiseerd de aankoop van Grubhub en heeft erop aangedrongen het bedrijf te verkopen.

Ondanks zijn sterke positie in steden aan de oostkust en in het bijzonder in New York, heeft Grubhub moeite gehad om zijn winstgevendheid te vergroten, gedeeltelijk vanwege de limieten op commissies die het tijdens de pandemie aan restaurants in rekening brengt.

- A message from our partner -

Focus op bruto transactiewaarde

Groen en Just Eat Takeaway.com staan ​​onder toenemende druk om de waarde voor investeerders te verhogen en dat blijkt uit de trading update. Het bedrijf onthulde dat de bruto transactiewaarde € 7.2 miljard bedroeg in het eerste kwartaal van 2022. Dit komt neer op een groei van 4 procent in GTV over dezelfde periode van 2021 en dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een hogere gemiddelde transactiewaarde.

Het bedrijf biedt ook een leidraad waarin het nu verwacht dit jaar een groei van gemiddeld eencijferig te zien in de bruto transactiewaarde. Het heeft eerder voorspeld dat GTV in 2022 halverwege de tienerjaren zal groeien en de langetermijndoelstelling van het bedrijf is om de komende vijf jaar een overschot van € 30 miljard aan GTV toe te voegen.

De groei blijft uitdagend in het tweede kwartaal

In zijn handelsupdate onthulde Just Eat Takeaway.com ook dat groei in het tweede kwartaal van dit jaar een uitdaging zal blijven voor het bedrijf. Ondanks de uitdaging verwacht het dat de belangrijkste groeifactoren, zoals de gemiddelde maandelijkse bestelfrequentie en terugkerende klanten, boven het niveau van vóór de pandemie zullen blijven.

Het bedrijf zegt tijdens de pandemie in korte tijd te hebben geprofiteerd van een snel groeiend klantenbestand. Het heeft sinds april 20 meer dan 2020 miljoen actieve consumenten toegevoegd en wordt nu geconfronteerd met een hoger dan normaal absoluut churn-niveau. Nu de Europese economie opengaat, zal naar verwachting een groot percentage van de bevolking weer gaan dineren, wat de zaken van platforms zoals Takeaway verder zal schaden.

Verhoogde winstgevendheid topprioriteit

Voor het management is de hoogste prioriteit het verbeteren van de winstgevendheid en het streeft ernaar dit te doen door zich te concentreren op het verhogen van de omzet per bestelling. Het bedrijf is ook van plan om de koerierskosten per bestelling te verbeteren en de overhead- en bedrijfskosten te verlagen.

De voedselbezorggigant verwacht dat de winstgevendheid gedurende het jaar geleidelijk zal verbeteren en verwacht in 2023 terug te keren naar een positieve aangepaste EBITDA. GTV. De aangepaste EBITDA-marge op lange termijn zal naar verwachting meer dan 2022 procent van de GTV bedragen.

Strategische samenwerking met McDonald's

Vorige maand was Just Eat Takeaway.com aangekondigd een langdurig wereldwijd strategisch partnerschap met McDonald's om de bezorging uit te breiden. Het idee van deze deal was om de operationele efficiëntie te verbeteren en het bestaande lokale partnerschap te versterken.

Het bedrijf zegt dat het de samenwerking nog steeds ziet als een manier om "operationele en efficiëntieverbeteringen te stimuleren". Het ziet de samenwerking met McDonald's ook als een manier om extra marketingaandacht te genereren.

Druk van investeerders

De door Just Eat Takeaway.com aangekondigde acties zijn duidelijk een poging om zijn investeerders te sussen. Naast Cat Rock is hedgefonds Lucerne Capital Management een andere uitgesproken criticus van het bedrijf. Hoewel we de omvang van zijn belang niet kennen, zei het hedgefonds vorige week dat het tijdens zijn aandeelhoudersvergadering in mei tegen de herbenoeming van Brent Wissink, CFO van het bedrijf, zal stemmen.

Na een piek boven de 100 in oktober 2020, hebben de aandeelhouders van Just Eat Takeaway.com zijn waarde met tweederde zien afkalven en ligt het slechts marginaal boven de IPO-prijs van 2016. Beleggers over de hele wereld worden kritisch over technologiebedrijven met een enorme churn maar weinig om in waarde uit te drukken. Just Eat Takeaway.com is een van de belangrijkste spelers op het gebied van maaltijdbezorging om de toorn van investeerders het hoofd te bieden.

Just Eat Takeaway.com onderzoekt de verkoop van Grubhub binnen een jaar na aankoop (2024)

References

Top Articles
Sunny Ridge RV Reviews & Reservations updated 2024
Making Both Corruption and Crimson
Craigslist San Francisco Bay
Menards Thermal Fuse
AMC Theatre - Rent A Private Theatre (Up to 20 Guests) From $99+ (Select Theaters)
Top Scorers Transfermarkt
Ymca Sammamish Class Schedule
Southside Grill Schuylkill Haven Pa
7.2: Introduction to the Endocrine System
Overzicht reviews voor 2Cheap.nl
You can put a price tag on the value of a personal finance education: $100,000
Snowflake Activity Congruent Triangles Answers
Gt Transfer Equivalency
Lqse-2Hdc-D
George The Animal Steele Gif
Lesson 8 Skills Practice Solve Two-Step Inequalities Answer Key
Amc Flight Schedule
Patrick Bateman Notebook
Lowe's Garden Fence Roll
Rqi.1Stop
Japanese Mushrooms: 10 Popular Varieties and Simple Recipes - Japan Travel Guide MATCHA
Craigslistodessa
Which Sentence is Punctuated Correctly?
Piri Leaked
Used Patio Furniture - Craigslist
Kirk Franklin Mother Debra Jones Age
Bj타리
Jailfunds Send Message
10-Day Weather Forecast for Santa Cruz, CA - The Weather Channel | weather.com
R/Sandiego
Homewatch Caregivers Salary
Rund um die SIM-Karte | ALDI TALK
How To Make Infinity On Calculator
Bernie Platt, former Cherry Hill mayor and funeral home magnate, has died at 90
Nicole Wallace Mother Of Pearl Necklace
2024 Ford Bronco Sport for sale - McDonough, GA - craigslist
Laurin Funeral Home | Buried In Work
The Vélodrome d'Hiver (Vél d'Hiv) Roundup
Sams La Habra Gas Price
Raising Canes Franchise Cost
Wisconsin Women's Volleyball Team Leaked Pictures
Htb Forums
Weather In Allentown-Bethlehem-Easton Metropolitan Area 10 Days
Lamp Repair Kansas City Mo
Citibank Branch Locations In North Carolina
Reli Stocktwits
Accident On 40 East Today
Rheumatoid Arthritis Statpearls
Mmastreams.com
Sam's Club Fountain Valley Gas Prices
View From My Seat Madison Square Garden
OSF OnCall Urgent Care treats minor illnesses and injuries
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated:

Views: 6230

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.